När jag kom och när jag åkte

När jag kom till Sheffield hade Simon lämnat ett kort åt mig. Jättegulligt! Så här såg det ut:

På festen i fredags (som inte var en fest för min skull) fick jag ett par presenter av mina kompisar och ett till kort...
Åååhhh, vad jag kommer att sakna dem!

Festen var förresten en lägenhetsfest hemma hos Becky med tema "hår". Vissa var utklädda, många hade peruker, men alla hade gjort något speciellt med sitt hår iaf. Jag gjorde en beehive! Jag vet inte hur man gjorde på 60s, men jag svepte håret kring en såndär gröngul (oanvänd) skursvamp, och sprejade.
   
Dåliga bilder, jag vet... ber om ursäkt. Hoppas att bättre bilder, från själva festen, kommer på fejjan. De här tog jag hemma vid fyratiden, därför var jag lite trötter. Men en jättekul fest iaf!

Igår kväll var alltså sista kvällen. Jag, Remi, Kirsty, Simon och Thanos åkte en bit utanför stan och tittade på en dansuppvisning... Svårt att förklara, men de var utomhus, hade svarta kåpor och rävmasker och dansade med mycket eld. Häftigt. När vi kom hem vid elva kände vi att vi blivit väldans hungriga, så Simon lagade mat. Sedan bakade jag kladdkaka, och så drack vi Simons hemmagjorda slånbärsgin och det blev bara en så himla skön sista kväll!

Så nu känner jag mig ganska "färdig", skönt! Har tagit farväl av de flesta och packat. Min flight är inte inställd heller. Ikväll är jag ringbar i Sverige!

One of these trains

Jaha, så nu var jag väl klar här då. Sista dagen på jobbet idag. Blir fest ikväll, packning i morgon, och så Uppsala på söndag. Har varit och fikat nu på förmiddagen med Jons grupp. Jon är nöjd med mitt arbete. När det blir en artikel (har inte hunnit skriva någon än, bara den nödvändiga rapporten (som inte är färdig heller)) vill han ha mig som förstaförfattare. Och han vill väldigt gärna att jag doktorerar här. Bara bra betyg, alltså. Han fick en burk hjortronsylt i present av mig.

När det gäller doktoreringen har jag mycket kvar att tänka över, men det är bra att veta i alla fall! Tror inte att Hans E skulle säga nej heller, ifall jag ville stanna i Uppsala. Men jag kanske skulle prova något helt nytt? Nytt land, nytt språk? Det vore spännande...

Har sovit mycket dåligt hela veckan. Jag gissar att det är för att jag tycker att det är tråkigt att åka härifrån. Om jag verkligen tyckte det var asjobbigt skulle jag vara stressad och ha lite ångest - jag menar att det vore min typiska känslomässiga reaktion. I stället känner jag bara en ledsnad, en klump som åker runt i kroppen. Nu är den i magen, ibland är den i halsen, och ibland i bröstet. Okej, inte runt i kroppen, men längs min esofagus i alla fall. Vad jag menar är att det inte är direkt jobbigt att åka hem, för det kommer att vara skönt att komma hem också, men jag sörjer över att lämna Sheffield.

Liiite stressad är jag över hur mycket jag kommer att göra när jag kommer tillbaka till Uppsala. Jag ska dumt nog läsa två kurser samtidigt som jag ska skriva uppsats i feken. "Jag kan inte fatta att jag är så dum!" beklagade jag mig förtvivlat inför mamma. "Nej, jag kan inte heller fatta att du är så dum", svarade hon... Men asså med sånt stöd hemifrån måste det ju bara gå bra!

Ses i Sverige, allihop!

Ganska frisk

Wheee, det funkade att överdosera med vitlök! Jag åt som sagt två klyftor på fredagmorgonen, drack te med honung hela dagen, åt mer vitlök innan jag la mig och sov tio timmar. Och var hyfsat frisk på lördagen!

Tyvärr var ju alla andra fortfarande förkylda så det kom inte så många som jag hoppats till Disneyfesten. Tror vi var runt tolv pers. Inte värsta röjet alltså, men väldigt trevligt! Jag bakade tårta och cupcakes hela dagen på lördagen. Mina kompisars dräkter var så himla coola! Har tyvärr inga bilder på dem (min mobil är så seg så jag tar bara bilder på saker som sitter still), men några bilder på mina bakverk iaf...

   
Fler bilder från festen, inkl. bilder på mig som Alice i Underlandet, finns förstås i mina kompisars album på facebook. Hittas lättast genom att ni klickar vidare från bilder på mig som andra lagt till. Om någon är intresserad.

Igår kväll var jag i Manchester på Manu Chaos spelning. Måste nog i ärlighetens namn säga att han var bättre på Roskilde 2000,  för då hade han storband med sig medan det igår blev lite mer rockigt ibland... Men ändå väldigt, väldigt bra, och fantastiskt roligt!

Simon har återigen lämnat oss, men nu bara för en veckas fältarbete. I hans rum flyttar Thanos, en grek från avdelningen, in istället. Thanos kommer att bo i mitt rum när jag åker hem igen men alltså tills vidare i Simons. (Simon kommer att arbeta borta sex dagar i veckan till i slutet på november. Han räknar ogräs på bondgårdar. Inte så kul i fukten.)

Exotiska England

Remi är förkyld. Många här är det, förresten. Men iaf så sa jag till honom igår att han skulle ha ätit mer vitlök, så skulle han inte vara förkyld. Så när jag vaknade i morse med ont i halsen kunde jag ju inte annat än att äta vitlök på frukostmackan... urk. Två vitlöksklyftor åt jag, men ändå sitter jag här och känner hur förkylningen smyger så på för varje timme som går och det är så FRUSTRERANDE att inte kunna göra något åt det!!!

Särskilt eftersom jag ska ha fest med Disney-tema i morgon, där alla måste komma utklädda till Disneyfigurer! Åh, det ska bli så kul! Det skulle jag nog aldrig ha vågat i Sverige, för jag är rädd att vissa kompisar hellre skulle stanna hemma än att klä ut sig till ormen Kaa, men mina kompisar här är helt seriösa med utklädnader så jag passar på! Jag ska vara Alice i Underlandet, och så ska jag baka en tårta ikväll och en massa cupcakes i morgon, och så har jag laddat hem Disneymusik förstås! :D

Förra lördagen gjorde jag saker jag inte kunde snarare än skulle skulle ha gjort i Sverige. Okej, shoppa kan man göra i Sverige, särskilt om man köper kläder på H&M, ähum. Fast man kan inte shoppa i Doncaster i Sverige (duh) och samtidigt titta på exotiska engelsmän. De är som tagna ur Little Britain, folk som man inte tror, eller hoppas, finns på riktigt. I Sheffield ser folk ut som studenter gör mest... Studenter är ju sig lika exakt överallt, vilket väl både är bra och dåligt. Utom att studenter här faktiskt har joggingskor eller trekkingskor i skolan, och det är helt socialt accepterat. (Men s***n så illa det ser ut i mitt tycke...)

Men kvällen i alla fall! Först var jag på en "beer festival" anordnd av CAMRA, Campaign for Real Ale, och drack god lokal ale för £1 per halv pint. Sedan gick var vi till en ceilidh på studentkåren. (Oj, kolla länkarna på wikisidan!) Vill man gå på en stor, bra ceilidh där deltagarna faktiskt kan danserna hyfsat ska man göra det i Skottland, vad jag hört. Det blev lite virrigt ibland. Men det var väldigt roligt!

Simon kom tillbaka från Sydafrika i söndags också. Mystiska Simon som ingen känner eftersom han är bortrest jämt. Han var ju bara hemma tre dagar sist! Riktigt schysst kille hur som helst. Och superduktig på att laga mat... Igår hade han middagsbjudning för ett par vänner och gjorde toad in the hole. Jättegott! Faktiskt! Haha, fast de hade kunnat kalla rätten något annat kanske...?

RSS 2.0