Great Ocean Road

Ikvall har jag aterfatt min vaska! Kanns skont, men samtidigt maste jag erkanna att det var en nyttig erfarenhet... jag ar jamt nojig nar jag ska nagonstans att jag ska glomma nagot jatteviktigt, sa jag borjade forstas med mina packningslistor nastan en vecka innan jag skulle aka. Och sa blev jag alltsa utan bagage i nastan en vecka, ganska ironiskt, eller hur? Och det var ganska drygt men det funkade ju faktiskt. Behover inte vara sa orolig nasta gang.

Idag hyrde vi en bil for att aka langs den dramatiska och valbesokta Great Ocean Road som gar langs havet vaster om Melbourne. Fortfarande har vi otur med vadret, det regnade fran och till hela dagen. Helt sjukt, K&F sager att det bara regnat ca fem ganger totalt pa dem sedan de kom hit... pa ett stalle i Australien hade det det senaste dagarna regnat mer an det gjort pa 139 ar. Det var alltsa ganska skont att sitta i bilen hela dagen, fast man garna hade sett utsikterna i solsken. Kan nagon forresten, utom Karin, beratta for mig vad "halv-höger" (orkar inte copypasta aao i hela inlagget) ar? OCH hur man kan oppna bildorren pa vid gavel for att slanga ut ett appelskrutt och missa oppningen?

Vi svangde av vagen in i en eucalyptusskog och sag flera koalor i traden. Bilder kommer senare, sitter vid strypt dator! Det huvudsakliga malet for utflykten var kalkstensformationerna "de tolv apostlarna", och de var val coola, fast inte lika coola som koalorna...

I morgon bitti flyger vi vidare till Sydney. Ska komplettera det har inlagget med bilder senare!

Kram pa er!

20070702: Bilder!

Jag nära apostlarna
Koalor
Några av apostlarna. Man kunde förresten bara se sju st från land.


Perth och Melbourne

Tack ni som kommenterat mina dagböcker! I kväll sitter jag på ett Internetställe på stan, eftersom jag inte längre har tillgång till Karins sega uppkoppling, så jag ids inte riktigt lägga upp några bilder. Jag rekommenderar dock att kolla in de andras dagböcker och bilder, särskilt Mattias, som med total avsaknad av omdöme och urskillning lägger upp varenda bild han tar... Om ni undrar varför jag plötsligt börjat använda glasögon så mycket och varför jag har samma sloiga kläder på alla bilder så beror det helt enkelt på att mina linser och kläder ligger i den ännu ej levererade resväskan... Men nu lär den vara på väg! Ska bli så skönt, är inte alls bekväm i glasögon.

Vi har alltså lämnat Perth bakom oss nu. De två dagarna i staden ägnades mest åt shopping. Perth är väldigt "utspritt" på amerikanskt vis, så att man måste åka bil (eller tåg) överallt. Forden lyckades vi få fixad till andra dagen iaf. På kvällen blir det alldeles kolsvart ute eftersom det inte finns gatlyktor och alla stänger fönsterluckorna för att hålla kvar värmen i huset, så stan känns helt öde... Och det redan klockan sex, då alla affärer, inkluseive mataffärer, stänger! I en stad med 1½ miljon invånare! Konstiga fågelläten överallt dessutom. Ändå fin och trevlig stad, i synnerhet universitetsområdet.

Igår flög vi hit till Melbourne, så nu är jag hela åtta timmar före er. Melbourne sägs vara den finaste och mest europeisk-liknande staden i Australien, vilket jag verkligen kan tänka mig. Enda stan där kaffet bara är ganska blaskigt sägs det också. (Alltså Perth, helt sjukt vad svagt kaffe de dricker...) Supermysigt, men s***n vad jag frusit idag och i natt! Ska nog tränga ihop mig med Mattias i en av 90-sängarna nästa natt...

Hoppas allt är bra där hemma!

Framme

Sitter äntligen i Karin och Fredriks hus och skriver. Allt gick väl inte exakt som tänkt... Flygresan var förstås uttröttande, sov inte särskilt mycket, men den gick ändå bra. Jag satt precis bakom en australiensisk tv-kändis (nyhetsankare) på långa sträckan mellan London och Singapore. Han skulle förstås ha flugit i business men hade missat sin flight, och i stället fick han specialbehandling hela tiden och av någon anledning som jag aldrig förstod fick vi som satt just bakom det också. Vi fick t.ex. champagne när vi kom ombord, och stewarden kastade till oss extra glassar och godis och grejer.

Vi landade alltså välbehållna i Perth. Tyvärr gjorde inte mitt bagage det. Det hade troligen tappats bort på Heathrow, fick jag höra. Efter en hel del tjafs hittade vi Karin och Fredrik, som berättade att bilen gått sönder PRECIS när de kom till flygplatsen. Det tog väl sådär fyra timmar att ringa runt och få dit först en kille som konstaterade att kylaren spruckit och sedan en bärgningsbil. Jag var kall och blöt eftersom det hällregnat när vi sprang till bilen. Men ärligt talat var jag på riktigt bra humör ändå! Det var så sjukt skönt att vara framme bara, och så otroligt roligt att träffa Karin och Fredrik igen! Det går som det går med bilen, och jag har helt seriöst inte så fasligt mycket emot att köpa nya kläder. Väskan dyker nog upp så småningom. Nu ska jag lägga mig och försöka anpassa mig till det australiensiska dygnet!


Midsommar

Imorgon, midsommardagen, åker vi alltså! Först flyger vi från Arlanda till Heathrow, sedan till Singapore och direkt vidare till Perth, dit vi anländer 14.10 lokal tid på söndag. Total flygtid 20 timmar och 30 minuter, eller 22 timmar och 50 minuter inklusive stopp.

Midsommarafton ägnades förstås allra mest åt packning. Packningen gick riktigt bra, tycker jag! Mina saker täckte inte ens hela vardagsrumsbordet! *mycket nöjd med mig själv* Viktigt också att ha ett lås på väskan som går att knacka upp med knogen om det skulle behövas.

   

Mattias har skapat sig en användare på bilddagboken.se, där han kommer att lägga bilder under resans gång. Han har redan nu lagt upp lite bilder som han tagit de senaste veckorna. Länk finns här eller nere till vänster, där ni också hittar Karin och Fredriks hemsida.

Välkommen till min nya blogg!

Den här bloggen kommer jag alltså att använda som reseblogg framöver. Den har visserligen inte den smarta funktion som resedagboken.se har, att mail skickas automatiskt till en maillista när man uppdaterar. Men resedagboken.se är ganska svårnavigerad och seg tycker jag, så då fick det bli blogg.se istället. Alla andra använder ju liks den. ^^

Istället kommer jag att skicka ut massmail från min hotmail varje gång jag uppdaterar. Som sagt, om ni inte vill ha dessa mail eller vet någon annan som kanske vill ha dem, så säg bara till. På lördag kl 09.20 åker jag, så efter det ser jag helst att ni kommunicerar med mig via Internet.

RSS 2.0