Mot varmare breddgrader (här: norrut)

Sorry att jag inte uppdaterat på några dagar, fast det har hänt så mycket heller... Sista dagen i Sydney gick vi runt lite i affärer. Mattias (och Fredrik?) såg till att vi sakta närmade oss Harbour Bridge som han visst gärna ville klättra upp på, eller i alla fall gå ut på. Men när vi kommit så långt att vi faktiskt stod på första stenfundamentet lockade en öl mer. Så det blev bara stadsvandring hela dagen.

Den sabla bron...        Karin och Fredrik

På kvällen tog vi monorailen runt stadskärnan och hoppade av vid Imax-biografen för att titta på 3D-film. Vi lyckades få se två filmer, en om dinosaurier och en om halvsdjur, gratis eftersom ljudet försvann ca fem minuter i den första filmen. De ska visa Harry Potter and the Order of the Phoenix i 3D, det hade varit coolt att se...

Nästa dag lämnade vi Sydney i vår hyrda Mitzubishi 380 (som vi kommer att ha resten av resan) och åkte inåt landet till nationalparken Blue Mountains, som fått sitt namn av att bergen i området blånar på kortare avstånd än vanligt pga den oljiga fukten som stiger från eucalyptusträden. Otroligt vackra vyer! Eftersom vi tog denna avstickare hann vi inte så långt norrut den dagen, utan sov i Newcastle ca 15 mil norr om Sydney. Deprimerande sömnig småstad... Alla småstäder här ser precis ut som i amerikanska filmer, med tjocka tanter, höga fasader på husen och uttråkade ungdomar och allt.

Karin och Fredrik blev helt deprimerade

Vi åkte därför snabbt vidare nästa dag, som alltså var igår. Strax norr om Newcastle ligger Port Stephens, en djup havsvik som är en av de platser i Australien med mest delfiner och valar. Vi åkta till därför till vikens största ort, Nelson Bay, för att kolla om det fanns någon lagom lång och billig tur man kunde åka. Det fanns inte, alla skulle vara ute länge eller var för tråkiga eller för dyra. I stället hittade vi ett av Australiens tre bästa pajbagerier där vi åt helt fantastiska pajer till lunch. Efter lunchen gick vi en liten promenad på sanddynerna vid Anna Bay, men ett par fötter tar en tyvärr inte så långt i sanden.

På kvällen sov vi på ett lite småskabbigt vandrarhem i Coff¨s Harbour. Eftersom de flesta av våra frukostvaror var slut drog vi snabbt vidare i morse och stannade på ett hippiecafé i en liten håla för att äta frukost. Från början var vi jättegnälliga; det var dyrt och tog lång tid och vi var sjukt hungriga. Men sedan kom maten! Ingen behövde gå hungrig därifrån kan jag ju säga... Vi åkte vidare upp till Byron Bay där vi är nu. Byron Bay beskrivs som ett backpackerparadis och till viss del kan jag hålla med. Det är iofs väldigt turistiskt förstås, och alldeles för många backpackers på alltför liten yta trots att det är vinter, men om man gillar backpackerliv och surfing skulle man lätt kunna bosätta sig här! (Vilket en del verkar ha gjort också). Greta, du och Ellis skulle verkligen åka hit!!! Vårt vandrarhem är sjukt mysigt också. Det märks tydligt att det är anpassat för mer långvariga gäster än de andra ställena vi bott på.

Trots detta är vi ivriga att komma vidare norrut, så jag tror att vi drar ganska tidigt i morgon, men kanske att vi tar ett dopp på morgonen!

Har lite ont om tid, så jag lägger inte upp några biler nu, men ska försöka senare! Jättekul att läsa kommentarer, ursäkta att jag inte hinner svara! Hoppas ni har det bra allihop!

Kommentarer
Postat av: Calle

Hmm, det där med "inte hänt så mkt" tycker jag låter som en definitionsfråga. Ser ut som det verkligen hänt mkt! Måste säga att det låter som Australien är ett fantastiskt land, bortsett från den amerikanska småstadskopian kanske...men ändå.

2007-07-06 @ 19:10:32
Postat av: mamma

Kul att läsa!
Nu är vi i Helsingfors, det där Arla-sommarhotellet från sist. Vi gick ner till Esbos MISSLYCKADE skräckcentrum, o. Erik sa att där var bröllopet i maj.
KRAMAR!

2007-07-06 @ 20:45:29
Postat av: Harriet

Kommenterar lite sjalv har! Jag kom pa igar varfor Fredrik var sa exalterad over han kunde se i 3D pa bion - han gor inte det annars! Ena ogat ar alltfor dominant. Tror ni vi haft lite kul at hans forsok till fickparkering?

2007-07-08 @ 14:44:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0