I tropikerna

Nu sitter jag igen vid en dator som inte tillater att man byter sprak... ursakta, hoppas det gar att lasa anda!

Antligen har vi kommit till en plats som kanns som ett stalle dar man skulle vilja stanna och ha semester! Stallet heter Airlie Beach, ar ungefar tva gator stort och rekommenderas varmt till alla som nagon gang reser langs ostkusten. Det ligger sa himla vackert mellan skogkladda berg och en smabatshamn och en sandstrand. De tva gatorna ar forstas turiststrak, men det ar anda inte mer turister an att man kan hantera det. Priserna ar fortfarande relativt oexploaterade, vilket ar lite konstigt med tanke pa att detta ar hamnen som alla batturer till populara Whitsunday Islands utgar fran, en san som vi ska aka pa i morgon. Och antligen ar vi norr om Stenbockens vandkrets = sommarvarme!


Vagen hit fran Byron Bay, dar jag senast uppdaterade, har avverkats i snabb takt. Vi bestamde oss for att bara stanna en eftermiddag, inte en hel natt i Brisbane. Vi hann kanna in staden lite och det var nog. Brisbane paminde mig lite om Drottninggatan, fast pa ett bra satt. Skon stamning med mycket knasiga/alternativa manniskor. Det var svart att in i stan utan att svanga, vilket Mattias tycker ar laskigt om han inte far tillrackligt klara direktiv, men pa nagot satt lyckades vi ta oss forbi, runt, och in i stan. Typ i en spiral.


Det enda negativa var att jag kopte en glass med Creme Caramel-smak som smakade exakt som nougat fast det inte var det. Jag blev i alla fall skitnervos, jag far helt spel av att kanna notsmak. Drygt. Fast det gick over. (Det var inte inbillning iaf, de andra tycke samma sak nar de smakade!!)


Vi hoppade ocksa over Australian Zoo norr om Brisbane, alltsa Steve Irwins zoo. Hade nog varit mer vart om han fortfarande levat. Istallet tankte vi sova i Noosa, ett favoritturistmal far australiensarna sjalva. Men det visade sig HELT omojligt att hita ett hyfsat stalle att sova pa for fake-backpackers som oss. Vi korde helt enkelt vidare, men det var fullt pa varje motell vi passerade! Helt sjukt! Till slut kom vi fram till Maryborough, en pytteort dar vi fick en superfrasch stuga med tva sovrum till kanonpris! Basta boendet hittills! Da var klockan kvart i ett, vilket kanske inte later sa sent i svenska oron, men glom inte att hela Australien stanger klockan sex pa kvallen... Tror de lagger sig efter Bollibompa allihop.


Nasta dag gick det sa bra att kora, raka vagar nastan utan stopp for orter eller vagbyggen, sa vi bara fortsatte anda till Mackay, som vi nadde mycket tidigare an planerat. Tror vi avverkade ca 80 mil. (I Mackay sag vi till att ringa och boka in oss i forvag.) For forsta gangen var vi inte ensamma, utan fick dela sovrum med en prydlig tysk doktorand i datavetenskap, men det var helt okej. Nasta dag, som var idag, ville vi borja kolla upp batturer till oarna langs kusten och till revet, sa vi satt pa Internetcafé samt ringde runt lite under formiddagen. Mackay ska forestalla en lite storre ort med sina >70 000 invanare, men var verkligen varsta halan, fast pa ett lite gulligt satt. Idag var det nagon slags marknad i staden sa de sparrade av huvudatan for att kunna stalla ut typ fyra stand. Mitt i stans storsta rondell stod ett par och spelade gitarr och synt och sjong mjuklantiscountry (?). Pa eftermiddaen korde vi upp till Airlie Beach, inte sa langt, dar vi bor mitt i stan vid hamnen i en garderob med mogel i taket, men riktigt billigt iaf.

Paret i rondellen

Blev ganska langt inlagg nu trots att vi typ bara akt bil... Har fatt uppleva de har dagarna att det kan vara rikigt spannande at aka bil tillsammans med Karin, eftersom hon nar hon tittar upp fran en bok eller efter att ha sovit kan missuppfatta situationen dramatiskt. I dag skrek hon plotsligt ?AKTA FREDRIK, DET KOMMER EN BIL!? nar Fredrik korde om i omkorningsfilen. Men det var inte lika forvanande som nar hon igar kvall plotslig vralade ?VAND!? for att hon trodde att vi holl pa att omringas av en skogsbrand, som visade sig vara saftblandaren pa en truck, haha.


Hoppas ni alla har det bra dar pa andra sidan jorden! Man skulle ju tro att Australien slar Baltikum, men jag ar faktiskt lite avis... Vi hade det sa bra forra gangen, eller hur?


Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0